Wat is de vakantie-periode toch fijn! Heerlijk ontspannen en weg met de auto, trein of het vliegtuig naar een warm oord. Veel mensen besluiten om te gaan vliegen en nemen handbagage of trolleys met daarin koffers of een tas mee. Bij deze wat goede tips voor het reizen met handbagage.

Regelmatig moet u alsnog een deel van uw handbagage laten inchecken omdat er niet voldoende ruimte is in de cabine. Bij trolleys komt dat met name vaak voor omdat die veel ruimte in beslag nemen.

Let hier dan goed op:

  • Bekijk of er waardevolle spullen (zoals laptops/camera’s/tablets) in zitten en haal deze eruit. Die zijn immers niet verzekerd als u ze laat vervoeren in uw koffer, maar wel als u ze zelf meeneemt als handbagage.
  • Wilt u uw handbagage graag bij u houden? Een niet al te grote tas mag u normaal bij uw voeten neerzetten en hoeft niet altijd in de ruimte boven uw hoofd te worden neergelegd. Uiteraard moet u gewoon de instructies van het vliegtuigpersoneel opvolgen.

Onderweg

Valt uw bril en gaat er een douanier op staan of wordt uw horloge op het vliegveld gestolen? Dan kunt u een beroep doen op uw reisverzekering.

  • Doe altijd DIRECT aangifte op het vliegveld bij uw luchtvaartmaatschappij. U krijgt dan een formulier: Property Irregularity Report (PIR) mee. Daarmee kunt u naar uw reisverzekering. Wacht niet totdat u alweer thuis bent want dan geeft een vliegtuigmaatschappij geen PIR meer af en dan kunt u dus niets doen.
  • Bent u iets vergeten in het vliegtuig zoals uw telefoon of uw tablet? Meld dit DIRECT op het vliegveld bij de Lost & Found. Zij stellen dan een document op waaruit blijkt dat u iets bent verloren onderweg. Dat document heeft u nodig voor uw reisverzekering

Gerelateerde artikelen

Ondernemer

Autoverzekeringen voor ondernemers

Lees meer
Particulier

Ga goed verzekerd op reis!

Lees meer
Ondernemer

Maakt u al gebruik van een STAP-budget?

Lees meer