Bent u als ondernemer regelmatig met de auto op pad? Zorg dan dat u een zakelijke autoverzekering afsluit. Onder zakelijk autorijden valt onder andere klantbezoek, goederen vervoeren en woon-werkverkeer. Zakelijk uw auto verzekeren is vaak duurder dan privé. Dit komt omdat er over het algemeen zakelijk meer kilometers worden gereden en het rijden in de spitsuren plaatsvindt, waardoor de kans op ongelukken groter is. Net zoals de bij de particuliere autoverzekering, kunt u kiezen uit drie verschillende opties:

WA-dekking

De WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt, niet aan de eigen auto.

Beperkt casco-dekking

Dit gaat een stap verder dan WA-dekking en dekt bijvoorbeeld schade veroorzaakt door brand, storm, en diefstal, evenals ruitschade.

Volledig casco-dekking

Ook wel bekend als all risk verzekering. Deze zakelijke autoverzekering dekt alle schade aan de eigen auto, inclusief de schade die uzelf veroorzaakt.

Zakelijke autoverzekering voor zzp’ers

Als zzp’er kunt u profiteren van belastingvoordelen door een zakelijke autoverzekering af te sluiten, aangezien de verzekeringspremie aftrekbaar is. Vergeet niet dat u ook BTW terugkrijgt over zakelijke autokosten, waaronder de aankoop, reparaties en brandstof.

Zakelijke leaseautoverzekering

Een zakelijke leaseauto moet ook worden verzekerd. Vaak regelt de leasemaatschappij dit, dus informeer bij hen hoe de leaseauto verzekerd is of hoe die moet worden verzekerd.

Bestelauto en vrachtauto

Wanneer u in plaats van een auto in een bestelauto of vrachtauto rijdt, bent u eveneens verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Ook hier hebt u de keuze uit drie verschillende dekkingsmogelijkheden:

Wettelijke Aansprakelijkheid

Deze verplichte verzekering biedt dekking voor schade die u met de bestelauto aan anderen toebrengt. Het verzekerd bedrag is standaard € 2.500.000,-, tenzij een buitenlandse wet een hoger bedrag eist.

Gedeeltelijke Casco

U kunt ook kiezen voor een gedeeltelijke casco-verzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen schade door onder andere brand, diefstal, ruitbreuk, storm, natuurrampen, hagel en transport.

Volledig Casco (All risk)

De meest uitgebreide dekking is de volledig casco-verzekering, ook wel bekend als de All risk-verzekering. Hierbij wordt nog meer schade vergoed, waaronder bijvoorbeeld aanrijdingsschade. Daarnaast zijn bepaalde accessoires gratis meeverzekerd, denk hierbij aan geluidsapparatuur, mistlampen, achterruit-wisser, diefstalbeveiliging, kentekenplaten, trekhaak, matten, afleveringskosten en de kosten van antiroestbehandeling.

Premiebepaling

De premie voor de WA-verzekering is afhankelijk van het totaal toelaatbaar gewicht van de bestelauto, zoals vermeld op deel 1 van het kentekenbewijs. De premie voor de andere verzekeringen wordt berekend op basis van een bepaald percentage van de dagwaarde van de bestelauto.

Aanvullende dekkingen

Naast deze standaard dekkingen biedt de bestelauto- en vrachtautoverzekering ook verschillende aanvullende dekkingen, waaronder:

  • Inzittendenverzekering, hiermee verzekert u ook letsel van inzittenden
  • Verhaalsrechtsbijstandsverzekering, hiermee verzekert u juridische bijstand

Aansprakelijkheid Werkgever Motorrijtuig

Bent u ondernemer en hebt u mensen in dienst? Wees u dan bewust van het volgende: als werkgever bent u aansprakelijk voor de schade die ontstaat door een verkeersongeval in werktijd. Dit geldt niet alleen voor schade aan de auto, maar ook voor eventueel lichamelijk letsel. Voor de aansprakelijkheid maakt het niet uit of de werknemer in zijn eigen auto rijdt of in een auto van de zaak.

Met een Aansprakelijkheid Werkgever Motorrijtuig verzekering kunt u zich als werkgever voor de financiële gevolgen van een ongeluk van een werknemer verzekeren. Heeft u werknemers die voor u met de auto op pad gaan? Dan is het verstandig om zo’n verzekering te overwegen. Er zijn twee pakketten die u kunt afsluiten hiervoor:

Standaard pakket

Het Standaard pakket dekt de kosten in het geval een verkeersongeval plaatsvindt tijdens werkzaamheden in opdracht van de verzekeringsnemer.

Compleet pakket

Het Compleet pakket breidt de basisdekking uit door ook het gebruik van bedrijfsvoertuigen in privéomstandigheden te dekken.

Heeft u vragen over wat een passende autoverzekering voor u en uw onderneming is? Wij vertellen u graag meer. Neem nu vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren! 

📧: info@sasassurantien.nl
📞: 0118-413111

Tot snel!

Team Sas. Assurantiën 

Gerelateerde artikelen

Particulier

Ga goed verzekerd op reis!

Lees meer
Ondernemer

Maakt u al gebruik van een STAP-budget?

Lees meer
Particulier

Wat te doen bij letselschade?

Lees meer