Deze verzekering dekt schade en kosten die het gevolg (kunnen) zijn van onvoorziene gebeurtenissen op reis. U kunt meestal kiezen uit een aantal pakketten dekkingsrubrieken, waardoor u een optimale aansluiting krijgt met de verzekeringen die u al hebt. De twee meeste voorkomende reisverzekeringen zijn de kortlopende (aflopend) en de doorlopende reisverzekering. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is het feit dat u het gehele jaar, zonder opnieuw een reisverzekering af te sluiten, doorlopend verzekerd op reis kan. De doorlopende reisverzekering is handig indien u meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. Ook de weekendjes weg vallen onder de noemer vakantie.

Welke risico’s zijn verzekerd?

Met een reisverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u tijdens uw reis kunt oplopen. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u zo nodig wordt teruggebracht naar Nederland.

 

Flexibele verzekering

Een reisverzekering via Sas. Assurantiën biedt u ruime flexibiliteit zoals u van ons gewend bent. De reisverzekering is namelijk vaak een pakket, dat bestaat uit meerdere rubrieken. Zo weet u zeker dat alles wat relevant is gedekt is. 

Doorgaans kunt u hierbij de volgende rubrieken onderscheiden:

🧳 Ongevallen.
🧳 Geneeskundige kosten.
🧳 Buitengewone kosten zoals de kosten van gedwongen langer hotelverblijf, de begrafenis- en/of crematie-kosten van een verzekerde in het buitenland.
🧳 De kosten verbonden aan opsporing en/of reddingsacties.
🧳 Telecommunicatiekosten.
🧳 Huur van vervangend vervoer.
🧳 Bagage waaronder ook reisdocumenten.

Annuleringsverzekering

Als een al geboekte vakantie door ernstige omstandigheden niet door kan gaan, of als u door ernstige omstandigheden uw vakantie moet onderbreken, dan krijgt u over het algemeen de reissom of de betaalde huur voor een vakantiewoning  terug. Bij Sas. Assurantiën kunt u een reisverzekering in combinatie met een annuleringsverzekering afsluiten.

 

 

Heeft u deze verzekeringen al goed geregeld?

Annulering

Lees meer

Rechtsbijstand

Lees meer

Kostbaarheden

Lees meer