Uit recent onderzoek van online bank Knab blijkt dat 48% van de 2.500 ondervraagde ondernemers nog niks voor hun pensioen hebben geregeld. De ZZP’ers geven aan het belang van pensioen wel in te zien, maar hebben ondanks dat er nog geen actie op ondernomen. 

Argumenten van ondervraagden

”Ik heb een potje met vermogen die ik wil bewaren tot mijn pensioen”

In basis is een potje apart houden voor uw pensioen geen slecht plan. Maar het grote risico dat u loopt is dat dit potje ondertussen op raakt door onverwachte uitgaven. Denk aan elektronische apparatuur die in huis stuk gaat, ziektekosten of studie van kinderen. Een potje biedt u dus geen echte zekerheid.

”De overheid zal wel met een regeling komen voor mijn pensioen”

Dit ligt wel degelijk op de onderhandelingstafel in Den Haag, maar u bent altijd beter uit met een pensioenregeling die specifiek voor uw eigen situatie passend is. Elke pensioenregeling vanuit de overheid zal immers een bepaalde mate van standaardisering bevatten waardoor u er niet het beste voor uzelf uit haalt.  Overigens werd dit argument heel weinig gehoord binnen het onderzoek van KNAB. 72% van de ondervraagden gaf aan dat ze de voorkeur hebben om zelf iets voor hun pensioen te regelen.

”Mijn pensioen is wel belangrijk, maar nu een ver-van-mijn-bed-show.”

Dit argument horen wij ook erg vaak, maar deze zin spreekt zichzelf al tegen. Iets kan moeilijk belangrijk én een ver-van-uw-bed-show zijn. Daar ligt dus een taak voor ons om u goed te informeren over alle mogelijkheden van PensioenSparen via Sas. Assurantiën. Zie hieronder een mooi overzichtje van onze voordelen.

IK WIL MEER INFORMATIE OVER PENSIOENSPAREN!

Voordelen van PensioenSparen via Sas

1. U kunt fiscaal gunstig sparen voor later:
De inleg is per jaar aftrekbaar van de inkomstenbelasting tot het maximum van uw fiscale jaarruimte en eventuele reserveringsruimte.

2. U kunt flexibel inleggen m.a.w. u bent niet gebonden om periodiek een geldbedrag over te maken naar uw geblokkeerde spaarrekening.

3. Komt u als rekeninghouder te overlijden dan kunnen uw wettelijke erfgenamen voor het opgebouwde kapitaal een aanvullend nabestaanden/pensioen/lijfrente aankopen.

4. U hebt de keuze tussen een variabel en vast rendement.

5. U hebt altijd online inzicht in uw rekening.

6. Uw spaargeld is gegarandeerd tot een bedrag van €100.000,- welke valt onder het depositogarantiestelsel.

IK WIL MEER INFORMATIE OVER PENSIOENSPAREN!

Concreet voorbeeld

Mevr. Test, geboren 02-01-1997 besluit elke maand € 125,- in te leggen voor aanvullend pensioensparen en wilt weten, veronderstelt dat zij op 67-jarige leeftijd met pensioen zou kunnen, wat haar bruto uitkering per jaar is als zij een looptijd kiest van 15 jaar.

Ingangsdatum inleg: Juli 2021
Looptijd uitkeringsduur: 15 jaar vanaf pensioengerechtigde leeftijd
Stortingskapitaal tot pensioengerechtigde leeftijd plus minus: € 67.210,00 (incl. 0,45% rendement)
Bruto uitkering per jaar: ongeveer €4.645,- gedurende 15 jaar.

IK WIL MEER INFORMATIE OVER PENSIOENSPAREN!

Gerelateerde artikelen

Ondernemer

Autoverzekeringen voor ondernemers

Lees meer
Particulier

Ga goed verzekerd op reis!

Lees meer
Ondernemer

Maakt u al gebruik van een STAP-budget?

Lees meer