Bent u voornemens te starten als zzp’er of al recent gestart? Gefeliciteerd met deze mooie stap! Elk jaar komen er meer zzp’ers bij in Nederland, vanwege uiteenlopende redenen, maar veelgehoord is de wens tot meer vrijheid tijdens het werk en de kans te focussen waar men echt goed in is en met plezier doet. We gaan ervanuit dat u voor u besloot te starten wat onderzoek gedaan heeft naar de markt binnen de sector waarin u als ondernemer actief wilt zijn. Ondanks dat ondernemen ontzettend mooi is, zitten er natuurlijk wel wat risico’s aan verbonden. Heeft u voldoende opdrachten? Is uw onderneming toekomst-bestending? Voor deze risico’s bestaan verzekeringen. In dit blog nemen we speciaal voor u 6 verzekeringen door die voor elke zzp’ers essentieel zijn!

  • Arbeidongeschiktheidsverzekering (AOV): 

De bekendste verzekering onder zzp’ers is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De AOV dekt het risico dat u geen inkomsten meer heeft bij langdurige ziekte.

Een griepje van een week is voor de meeste zzp’ers niet zo’n probleem, maar wat als u langdurig ziek wordt, bijvoorbeeld 3 maanden of nog langer? Dan heeft u geen inkomsten. Als u zich hier niet voor verzekert en u wordt langdurig ziek, komt u in de bijstand. De meeste mensen komen echter niet eens in aanmerking voor een bijstandsuitkering, omdat ze een werkende partner hebben of eigen vermogen. 70% van de zzp’ers kan een jaar arbeidsongeschiktheid al niet opvangen, laat staan langer!

Zekerheid
Een AOV dekt het risico op arbeidsongeschiktheid. Wanneer u langdurig ziek of invalide wordt, krijgt u maandelijks een bedrag uitgekeerd, ter compensatie van de inkomsten die u mis loopt omdat u niet kunt werken.

Extra voordeel: de premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar!

ONTDEK HIER ONS AOV AANBOD!

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:

Deze verzekering wordt door vrijwel alle ondernemers afgesloten. Stel u laat per ongeluk een duur schilderij vallen, u gooit koffie over de laptop van uw klant dan kan dit een gepeperde rekening opleveren.

Zekerheid
Gelduitkering wanneer u aansprakelijk wordt gesteld door een derde, zoals bijvoorbeeld een van uw klanten.

IK WIL ME VOOR BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEID VERZEKEREN!

  • Beroepsaansprakelijkheidverzekering:

Sommige foutjes kunnen leiden tot grote financiële claims. Als masseur kunt bijvoorbeeld letsel bij iemand veroorzaken en als architect kunt u een constructiefout maken waardoor er een deel van het gebouw instort.

De klant zal u aansprakelijk stellen voor de gevolgen van de fout. Hier komt al snel een claim uit die tot een behoorlijk bedrag kan oplopen.

Zekerheid
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangt samen met het beroep dat u uitoefent en keert geld uit wanneer u een beroepsfout begaat.

IK WIL MIJ VOOR BEROEPSFOUTEN VERZEKEREN!

  • Rechtsbijstandsverzekering:

Niemand hoopt natuurlijk op een juridisch conflict als ondernemer zijnde, maar het kan altijd gebeuren dat de opdrachtgever het niet met uw geleverde werk eens is niet betaald. U bouwt bijvoorbeeld een website voor een klant, maar de klant is achteraf niet tevreden over het resultaat en betaalt niet, terwijl de overeenkomst contractueel is afgesloten.

Zekerheid
Het uurtarief van de advocaat, proceskosten en andere bijkomende kosten zijn doorgaans erg duur. Daar verzekert u uzelf voor met een rechtsbijstandsverzekering. U krijgt dan bijstand bij juridische conflicten.

IK WIL ME INDEKKEN TEGEN JURIDISCHE CONFLICTEN!

  • Inventaris/goederenverzekering:

Indien u over een kantoorpand of winkel beschikt, is de inventaris meestal meer waard dan u zou denken. In ieder geval meer dan de boekwaarde. De inventaris- en goederenverzekering is hetzelfde als een inboedelverzekering, maar dan zakelijk. Wij noemen de combinatie inventaris/goederen ook wel de ‘Uitgebreide gevaren verzekering’.

Zekerheid
Bij diefstal en schade wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd. Schade kan voorkomen bij bijvoorbeeld een brand.

IK WIL MIJN INVENTARIS/GOEDEREN VERZEKEREN!

  • Pensioenopbouw:

Werknemers bouwen via hun werkgever pensioen op. Een deel van de premie wordt door de werkgever betaald en een deel door de werknemer. Een zelfstandige bent u uw eigen werkgever en dus zelf verantwoordelijk voor uw pensioen. Van een AOW valt immers amper rond te komen.

Er zijn verschillende pensioenfondsen die ook de pensioenen voor zzp’ers regelen. Maar zelf wat opzij zetten kan natuurlijk ook.

Zekerheid
Een leuk zakcentje voor uw oude dag. Het loont om daar zo snel mogelijk mee te beginnen, ook qua belastingaftrek.

Wij bieden hiervoor meerdere mogelijkheden.

IK WIL MEZELF VERZEKEREN VAN EEN LEUK PENSIOEN!

Gerelateerde artikelen

Ondernemer

Autoverzekeringen voor ondernemers

Lees meer
Particulier

Ga goed verzekerd op reis!

Lees meer
Ondernemer

Maakt u al gebruik van een STAP-budget?

Lees meer